Serbia, care sărbătoreşte astăzi Crăciunul ortodox pe stil vechi, se roagă pentru Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenisul profesionist şi deţinătorul trofeului la Australian Open, a scris Porfirije, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Serbiei, pe profilul său de Instagram.

”Pentru tine se roagă, aşa cum te rogi tu pentru noi, milioane de sârbi ortodocşi”, a scris înaltul prelat sârb, care l-a asigurat pe ”mult iubitul Nole” că ”greutăţile şi provocările cu care se confruntă de acest Crăciun, zi plină de bucurie, mâine vor mai fi doar o umbră palidă”.

Djokovic, care a primit o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, aşteaptă într-un hotel din Melbourne alocat solicitanţilor de azil un răspuns la recursul său, după ce viza lui a fost anulată de autorităţile australiene la intrarea în ţară, pe motiv că documentele lui ar fi fost insuficiente pentru a-i permite accesul în ţară fără a fi vaccinat împotriva coronavirusului.

Creştin ortodox, Novak Djokovic şi-a descris joi starea spirituală într-un mesaj pe care l-a trimis de la hotelul din Melbourne fratelui său Djordje şi pe care acesta din urmă l-a dezvăluit mass media sârbe.

Dumnezeu le vede pe toate, etica morală drept cel mai important ideal este steaua care conduce spre măreţie spirituală. Binele meu este spiritual, în timp ce al lor este doar material”, i-a scris tenismanul fratelui său.

Tatăl tenismanului sârb, Srdjan Djokovic, a ajuns chiar să îl compare pe Novak cu Iisus şi a dat asigurări că fiul său este ”luminiţa de la capătul tunelului care nu va fi stinsă de oligarhia politică” occidentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*