Orașul Comănești din județul Bacău a crescut și s-a dezvoltat în tandem cu industria de prelucrare a lemnului. În prezent, aici funcționează cea mai mare fabrică de panel din lume dintr-un singur loc, HS Baco Panels.

 Parte a grupului HS Timber, compania duce mai departe tradiția de prelucrare a lemnului și se mândrește cu oamenii și standardele de lucru implementate. 

 Tradiția recunoscută, a prelucrării lemnului la Comănești, a fost salvată și continuată prin investiția de peste 35 de milioane de euro a HS Timber.

 Compania este în prezent și cel mai mare angajator din zonă și asigură peste 700 de locuri de muncă.

 Unul dintre oamenii dedicaţi și muncitori ai echipei HS Timber din Comănești este și Elena Stoia. Ea lucrează de peste cinci ani în cadrul fabricii din Comănești, unde lemnul de o calitate inferioară este prelucrat și transformat în panel.  

 Spune că adaptarea inițială a durat în jur de trei luni, dar că liniile automatizate fac procesul mult mai ușor. Elena este una dintre multele femei care lucrează în fabricile HS Timber și care își susțin astfel familiile. 

În lanțul de producție de la Comănești, eficiența a fost mereu o prioritate. Aici nu se pierde nimic din lemnul care intră pe poarta fabricii. Chiar dacă lemnul de calitate inferioară nu ar putea fi valorificat în alte locuri, acesta se transformă la Comănești în materiale folosite în industria mobilei, designului interior sau a construcțiilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*