Vesta, lider de piață al semnalizării rutiere din România

Vara și perioada concediilor în România nu înseamnă doar vacanță și relaxare, ci vin la pachet cu foarte multe ambuteiaje, timp petrecut în trafic și accidente rutiere.

Suntem pe primul loc în UE la accidente rutiere mortale. Pentru a crește siguranța pe șosele, România are nevoie de infrastructură  rutieră de calitate și marcaje la standarde europene.  

De la aderarea în UE, România a ocupat primul loc în ceea ce privește rata mortalității pe drumuri – 85 de decese la un milion de locuitor, conform unei statistici prezentate de Romania.europalibera.org.

Media europeană este de 42 de morți la un milion de persoane, la jumătate față de cea din România. Șansa producerii unor accidente mortale este de două ori mai mare în România decât media UE.

Numărul mare de decese pe șoșelele din România este în strânsă legătură cu calitatea proastă a infrastructurii rutiere: lipsa autostrăzilor, dar și a marcajelor de calitate.

Că drumurile românești sunt cele mai proaste reiese și dintr-un sondaj realizat de Forumul Economic Mondial cu privire la calitatea percepută a infrastructurii rutiere. Calitatea drumurilor românești a primit calificativul 2,96. Polonia a fost pe penultimul loc, cu 4,14. Calificatul maxim era 7.

Deși marcajele la standarde europene ar putea crește gradul de siguranță a unui drum, pe șoselele din România, marcajele nu sunt întotdeauna cele corespunzătoare. Culmea, deși în România se produc marcaje rutiere foarte moderne, în multe locuri autoritățile locale preferă marcaje de proastă calitate, cu materiale ieftine din Asia.

VESTA INVESTMENT este principalul producător de semne și marcaje rutiere din România. Este înființată în 1994 și situată în localitatea Otopeni, în nordul Bucureștiului, cu acces direct la infrastructura rutieră (DN1) București – Ploiești și acces direct la calea ferata de centură București.

Este unul dintre cei mai importanți producători și furnizori de produse de siguranță rutieră din România. Furnizează produse și servicii pentru instituții ale statului precum și autorităților locale la nivel național, dar și companiilor private.

Activitatea principală este producția și instalarea tuturor echipamentelor și sistemelor de semnalizare rutieră, feroviară, navală și aeriană; produse pentru semnalizare a vehiculelor și pentru echiparea acestora cu echipamente pentru securitatea pasivă a a traficului: truse medicale, triunghiuri, stingătoare, placi ADR, truse ADR și altele.

Compania dispune de tehnologie de ultimă generație care îi permite să producă o cantitate mare de unități pe an la standarde înalte de calitate tehnică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*