Probele scrise de la evaluarea națională și de la bacalaureat au șanse de a fi organizate în iulie, excluzându-se programa de pe semestrul al doilea, anunță Ministerul Educației. Datele examenelor nu pot fi încă stabilite, deoarece totul depinde de evoluția pandemiei în România.

În cadrul unei declarații de presă, Ministrul Educației, Monica Anisie, a clarificat faptul că reluarea cursurilor depinde de evoluția pandemiei. În contextul informațiilor din prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea situației de urgență și luarea măsurilor de siguranță, potrivit ministrului.

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile, a menționat ministrul. Monica Anisie a mai spus și că sesiunea specială de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

„Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnologie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizate. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului – elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020”, a adăugat Monica Anisie.

Ministrul Educației a vorbit și despre înscrierea copiilor la grădiniță și la clasa pregătitoare. Data la care vor începe acestea va fi anunțată după ce va fi stabilită data reluării cursurilor, scrie Digi24.

Vom elabora și cadrul normativ pentru activitățile suport, fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare”, a spus Anisie.

În învățământul universitar, activitățile se vor desfășura în mediul online, cu excepția celor care necesită laborator sau proiect. Activitățile care impun interacțiunea față în față vor fi recuperate intensiv după încetarea stării de urgență, a precizat ministrul. Admiterea la ciclul de licență din învățământul universitar se va organiza după bacalaureat, iar admiterea la doctorat sau masterat se va organiza după suținerea examenului de licență sau dizertație.

„Toate aceste măsuri pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a concluzionat Ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.