Premierul Nicolae Ciucă a solicitat joi Ministerului Energiei și Ministerului Finanțelor „să verifice elementele de preț la carburanți”. Ciucă a spus că vrea astfel „o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețului la carburanti”.

Premierul a făcut aceste declarații în contextul în care Guvernul vrea să adopte joi o Ordonanță de Urgență privind combaterea acțiunilor speculative și creșterea articială a prețurilor în situații excepționale.

Nicolae Ciucă a mai declarat că “este important să asigurăm un cadru cât se poate de reglementat și onest între cerere și ofertă pentru a putea combate orice creștere artificială a prețurilor”.

Prețurile sunt în creștere la nivel internațional din cauza prețurilor tot mai mari la petrol si gaze, dar în România sunt atât de mari și pentru că statul are nevoie de bani pentru a finanța deficitul și în consecință, menține accizele la un nivel ridicat. Din prețul unui litru de combustibil, aproape 4 lei sunt încasați de către stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*