Gala “Women in Economy”, organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin este expresia excelenței feminine, a declarat marți seara Ministrul Culturii, Raluca Turcan.

„Seara trecută, pe scena Ateneului Român, alături de Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, Nicolae Ionel Ciucă, Președintele Senatului, Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României, Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial si E.S Ambasadoarea SUA în România, am sărbătorit și aplaudat curajul antreprenorial, al tuturor celor care își asumă riscuri cu scopul de a crea bunăstare. Am celebrat curajul feminin, al celor care au îndrăznit să viseze și să creeze, să arate că locul femeilor este oricât de sus le pot duce munca și inteligența.

M-am regăsit și eu, probabil alături de multe femei, în tema din acest an a Galei CONAF: „We Dream, We Can, We Lead”. Acest apel rezonează profund, fiindcă descrie precis traseul împlinirii profesionale: totul începe cu un vis, urmat de încrederea în propriile capacități și de efortul de a deschide noi drumuri pentru tine și pentru ceilalți. Cred că România este astăzi mai pregătită decât oricând pentru leadership feminin și pentru a crea o adevărată egalitate de șanse între femei și bărbați.

Felicit Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, al cărei efort constant de promovare a succesului feminin în afaceri e o inspirație pentru noi toți. CONAF este un incubator de speranță, sprijinind foarte multe femei remarcabile, care muncesc și construiesc pentru România.

În urmă cu câțiva ani, ca ministru al Muncii, am avut ocazia să mă conving direct de seriozitatea CONAF și, în același timp, să dau o mână de ajutor agendei sale de susținere a femeilor și a mediului de afaceri feminin.

Sunt în continuare multe lucruri pe care administrația publică și sectorul privat le pot face împreună pentru dezvoltarea economiei și a comunităților noastre locale. Am implementat de exemplu, la Ministerul Culturii, schema de ajutor de minimis dedicată sectorului cultural independent.

Cred de asemenea că antreprenoriatul cultural este zonă antreprenorială încă insuficient explorată și care poate cunoaște o dezvoltare surprinzătoare în anii care vin. Invit, de aceea, CONAF și alte asociații ale mediului de afaceri pentru a discuta despre un parteneriat pentru antreprenoriat cultural în România.

Societatea ne sugerează, în mod evident, că trebuie să ne schimbăm. Această schimbare trebuie să însemne, printre altele, mai multe femei în conducerea companiilor publice și private, mai multe femei în conducerea școlilor, spitalelor și instituțiilor publice, mai multe femei în Parlament, în Guvern, in primării, în consilii locale și județene.

CONAF și alte organizații ale societății civile fac o muncă extraordinară în numele femeilor din România. Ele ne arată că femeile își pot îndeplini visurile și că pot conduce societatea spre schimbare.

Doresc să o felicit pe doamna Cristina Chiriac, Președinta CONAF, pentru că de ani de zile pune umărul la schimbare. Felicit, în egală măsură, doamnele care au urcat pe scenă în această seară pentru a-și ridica premiile și le mulțumesc pentru aportul la o societate mai incluzivă.

Mă bucur că Ministerul Culturii a sprijinit acest eveniment de anvergură prin parteneriatul cu Institutul Național al Patrimoniului ,Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, care au prezentat, seara trecută , expoziția „Muzică și Patrimoniu”. Emblematica piesă „Flăcări și roți” scrisă pentru Madrigal de compozitorul român Corneliu Cezar, reconstruiește prin sunet spațiul unic al sitului dacic Sarmizegetusa Regia, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*