Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a participat astăzi, la întâlnirea pe care Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European, a avut-o la Opera Naţională Română cu tineri liceeni și studenți din România!

„Votul tău contează!

Acesta a fost mesajul principal al discuției excepționale pe care Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European, a avut-o cu tineri liceeni și studenți din România!

Ce îi interesează pe tinerii români? Dreptul la vot de la 16 ani, democrația din blocul comunitar, spațiul Schengen, programele Erasmus și de internship la nivelul UE, integrare cu drepturi depline în familia europeană și….cum arată un drum de succes spre instituții naționale și europene.

Fascinantă dezbaterea și plină de entuziasm!

Tinerii români sunt inteligenți, dornici să învețe și să se specializeze, sunt interesați de implicarea civică și modalitățile în care pot pune umărul la instituții prietenoase, eficiente, deschise pentru oameni.

Ei sunt cei care desenează societatea românească de mâine! Pe ei trebuie sa-i ascultăm, înțelegem, să-i sprijinim să-și valorifice calitățile!

Sunt optimistă! Sala Operei Române București a fost neîncăpătoare și plină de energie, aspirații înalte, încredere în viitor și în țară!

Am fost tare #mândră de ei și #mândradeRomânia!

Mulțumesc Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European!

Mulțumesc Daniel Jinga, managerul Operei Naționale, pentru că a deschis porțile acestei instituții emblematice de cultură, care transformă fiecare eveniment într-unul memorabil!”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*