Fregata face parte dintr-un contract semnat în septembrie 2021 care urmărește dezvoltarea a trei nave de război pentru a consolida capacitățile Marinei Elene în sprijinirea securității naționale și a UE.

Odată finalizate, noile nave vor fi integrate în flota activă a marinei formată din 13 fregate fabricate între anii 1980 și începutul anilor 2000.

Contractul acoperă echipamentul de fregate corespunzătoare și o opțiune pentru o unitate suplimentară Belharra.

Numită HS Kimon, fregata este o navă de 4.500 de tone (4,5 milioane de kilograme) cu o lungime de 122 de metri (400 de picioare), o lățime de 18 metri (59 de picioare) și o grindă care măsoară 17,7 metri (58 de picioare).

Acesta va fi propulsat de un motor combinat diesel și diesel pentru o viteză maximă de 27 de noduri (50 de kilometri/31 de mile pe oră).

Armele planificate includ rachete sol-aer Aster, rachete antinavă navale Exocet MM40 B3C, torpile antisubmarine ușoare MU 90, contramăsuri CANTO și tunuri de 76 de milimetri.

Puntea de aviație a lui HS Kimon poate găzdui aeronave similare cu elicopterele Guépard Marine H160M sau MH-60R Seahawk, precum și drone aeriene SDAM sau Schiebel Camcopter S-100.

Fregata de Apărare și Intervenție

Fregatele din clasa Belharra sunt versiunea de export a viitoarei fregate de apărare și intervenție (FDI) a guvernului francez.

Guvernul francez a comandat cinci nave, iar contractul a fost semnat cu patru ani înainte de acordul cu Grecia.

Naval Group a colaborat cu Thales pentru a produce soluții la bord pentru FDI, inclusiv sonare, radare, tehnologie de război electronic și sisteme de comunicații navale.

Construcția primei fregate FDI, Amiral Ronarc’h, a început în 2019. Chila acesteia a fost pusă în 2021. Nava a fost apoi lansată în noiembrie 2022.

Marina franceză este programată să primească fregata Amiral Ronarc’h până în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.