Naval Group participă la Expoziția de sisteme fără pilot (UMEX), care se desfășoară în Abu Dhabi în perioada 20-23 februarie 2022. Această expoziție este dedicată dronelor civile și militare și constituie o oportunitate de a prezenta know-how-ul Naval Group acumulat de-a lungul deceniilor de dezvoltare a navelor de război modern, din ce în ce mai automatizate.

În perioada 20-23 februarie 2022, Naval Group își va prezenta tehnologiile de vârf în Abu Dhabi, în cadrul UMEX. Macheta de dronă antiaeriană SDAM cu aripă rotativă dezvoltată în parteneriat cu Airbus va fi expusă pe standul Naval Group împreună cu fregata digitală multi-misiune Belh@rra și, printre alte soluții, reprezentarea digitală a D19 UUV (Vehicul subacvatic fără pilot) și Sirehna USV.

În ultimii 15 ani, Naval Group a dezvoltat un know-how avansat în ceea ce privește integrarea UAV-urilor (Vehicule aeriene fără pilot) în diferite medii, precum și capacitatea  de a echipa navele și submarinele de suprafață cu drone aeriene, de suprafață și submarine.

Vehiculele fără pilot oferă un potențial ridicat pentru misiuni de informații, supraveghere și recunoaștere. Datorită complexității sistemelor de luptă și a multiplicității de senzori și interfețe, integrarea vehiculelor fără pilot necesită o expertiză specifică pe care Naval Group a dezvoltat-o ​​datorită a peste 15 ani de cercetare și dezvoltare și inovare, precum și feedback și parteneriate cu producătorii de echipamente și marinele clienților săi.

Tehnologiile de vârf expuse de Naval Group  la UMEX 2022:

  • SDAM, viitorul  sistem de drone aeriene

Bazat pe o platformă de elicopter inovatoare, versatilă, robustă și economică, sistemul de drone SDAM este dezvoltat de Airbus în parteneriat cu Naval Group pentru a oferi marinelor moderne cea mai bună combinație posibilă de performanță multifuncțională, fiabilitate și costuri de operare.

Destinat fregatelor de rangul întâi și purtătoarelor de elicoptere amfibii de tip Mistral (PHA), SDAM poate depăși 8 ore de zbor de autonomie operațională cu o capacitate de încărcare utilă de până la 150 kg la cel puțin 80 de mile marine de navă, oferind niveluri de performanță care, până acum, au fost rezervate aeronavelor de o categorie și dimensiune semnificativ mai mari.

  •  D19 UUV

Bazându-se pe know-how-ul și excelența sa în proiectarea și fabricarea armelor subacvatice, Naval Group a dezvoltat D19 UUV, o dronă subacvatică cu mai multe misiuni, cu o lungime de 5 până la 8 m, în formatul torpilelor grele, care poate fi desfășurată pentru informații, supraveghere și supraveghere în misiuni de recunoaștere (ISR). Poate fi lansat și recuperat de submarine, vase sau de pe țărm. Conform misiunilor sale, sarcinile sale utile sunt modulabile datorită capului modular plug-and-play.

  • Sirehna USV

Sirehna este o subsidiară a Naval Group. Gama sa de USV vine în diferite dimensiuni și capacități operaționale în domeniul supravegherii și protecției. Conceput special pentru misiuni operate de la distanță sau în autonomie deplină, gama de produse USV de la Sirehna merge de la kit de automatizare USV, adaptabil la orice tip de platformă și propulsie pentru a transforma orice navă într-un USV, până la vehicule fără pilot complet operaționale.

  •  Fregata Belh@rra 

Belh@rra este noua navă de luptă pentru supremația navală și managementul crizelor, concepută pentru marinele care caută o fregata compactă capabilă să execute cea mai mare gamă de misiuni, de sine stătătoare sau în cadrul unei forțe operaționale, fie pentru misiuni cu durată de mare, cât și pentru operațiuni în mediu operațional aglomerat și contestat, în apă puțin adâncă. Fiind prima fregată digitală, Belharra dispune de capabilități de nivel înalt în domeniile de război anti-aer, anti-suprafață, antisubmarin și asimetric, integrând moștenirea operațională a Marinei Franceze dobândite în situații de război.

Belh@rra este capabil să îmbarce simultan un elicopter (clasa 10 tone, cum ar fi NH90) sau viitorul Joint Light Helicopter și un UAV (până la 700 kg).

Despre Naval Group

Naval Group este liderul european în domeniul apărării navale. Naval Group își folosește know-how-ul extraordinar, resursele industriale unice și capacitatea de a aranja parteneriate strategice inovatoare pentru a satisface cerințele clienților săi. În calitate de integrator de sisteme și antreprenor principal, grupul proiectează, produce și sprijină submarine și nave de suprafață. De asemenea, furnizează servicii șantierelor navale și bazelor navale. Atent la responsabilitatea socială corporativă, Naval Group a aderat la Pactul Global al Națiunilor Unite.

În România, compania franceză Naval Group a câștigat, în asociere cu Șantierul Naval Constanța, contractul de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale.

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*