Naval Group a început fabricarea fregatelor de apărare și intervenție (FDI), primele nave de război complet digitalizate. Ceremonia de tăiere a oțelului pentru prima fregata de apărare și intervenție (FDI) a avut loc joi la Șantierul Naval din Lorient al constructorului francez.

La eveniment au participat ministrului francez al Forțelor Armate, Florence Parly, șeful Direcției de armament francez (DGA), Joël Barre, șeful Statului Major al Armatei Franceze, Christophe Prazuck, numeroși oficiali francezi și delegații străine, precum și CEO-ului Naval Group, Hervé Guillou.

„După finalizarea cu succes a studiilor inițiale și a fazelor de dezvoltare, suntem mândri să atingem acest prim punct industrial. Datorită acestui program, Naval Group va continua să-și dezvolte prezenta internațională. Acest program va crește până la cincisprezece numărul fregatelor de prim rang ale Marinei Franceze, așa cum este prevăzut în planul de cheltuieli militare franceze (LPM)”, a declarat Sylvain Perrier, Director programului FDI al Naval Group.

Prima fregată va fi livrată în 2023 și face parte dintr-o serie de cinci nave comandate de Marina Franceză. Fazele inițiale și de dezvoltare ale acestui program reprezintă peste un milion de ore de lucru, în timp ce construirea primei nave va necesita peste un milion de ore de producție la Șantierul Naval din Lorient și va implica circa 400 de subcontractori.

Proiectarea și producția navelor FDI se bazează pe experiența programului de fregate FREMM: Naval Group beneficiază de feedback-ul operațional oferit de Marina Franceză. FDI este o navă multifuncțională, cu un deplasament de 4.500 de tone, protejată împotriva amenințărilor cibernetice, cu un centru de date care găzduiește o mare parte din aplicațiile navei.

Ministrul grec al Apărării, Nicolaos Panagiotopoulos, și ministrul francez pentru Forțele Armate, Florence Parly, au semnat pe 10 octombrie o scrisoare de intenție privind achiziționarea acestui tip de fregate.

În România, Naval Group, în asociere cu Șantierul Naval Constanța (SNC), a câștigat licitația lansată de Ministerul Apărării Naționale pentru construcția celor patru corvete pentru dotarea Forțelor Navale Române. Naval Group are în prezent contracte în derulare pentru furnizarea de corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, Australia a selectat Naval Group pentru construcția de submarine în cadrul unui contract istoric de peste 34 de miliarde de dolari. Belgia a ales un consorțiu condus de Naval Group pentru construirea a 12 vânătoare de mine pentru forțele navale ale Belgiei și Olandei. Naval Group este partenerul de incredere si principalul furnizor al Marinei Franceze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.