Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului şi Centenarul Marii Uniri, la aproape un an de la adoptarea, pentru prima dată, în Parlament. Șeful statului a retrimis proiectul Parlamentului, în luna octombrie, pentru că Parlamentarii au greșit datele istorice, în titlul legii.

Potrivit legii privind Centenarul, pentru perioada 2019 – 2020, în urma consultării şi pe baza propunerilor venite de la autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi din partea altor instituţii, companii de stat, regii autonome, culte religioase legal recunoscute, organizaţii neguvernamentale şi creatori independenţi, Guvernul României va elabora anual, până la data de 30 noiembrie a anului anterior, Programul Naţional de Aniversare a Centenarului, aferent anului următor, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Potrivit acestei legi, se instituie o serie de distincţii naţionale, printre care Medalia Comemorativă “Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” şi Medalia aniversară “Centenarul Marii Uniri”.

“În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi se va constitui o Comisie specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată Centenarului”, se mai arată în lege.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.