Ludovic Orban a declarat marți seara, 21 aprilie, că a cerut poliției să nu aplice amenzi de la prima abatere, ci să folosească mai întâi un avertisment. Premierul a clarificat și faptul că nu a existat nicio dispoziție în care să prevadă „amenzi la kilogram”, scrie Digi24.  

Premierul Ludovic Orban a precizat că polițiștii nu au un „plan de amenzi” și că a solicitat ca sancțiunile să fie date doar în cazuri de încălcare gravă foarte clară a reglementărilor.  

„Cuvântul de ordine care a fost dat către polițiști a fost măsură, politețe, o abordare cât se poate de serioasă a necesității implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziție care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a fi plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local am solicitat conducerii instituțiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situații. Atunci când se dă amendă sau se deschide dosar penal să se facă cu motive extrem de solide și extrem de serioase și am accentuat foarte mult necesitatea funcției de prevenție și am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment, și doar în caz de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună știință a reglementărilor să se de amenzi, mai ales cele care depășesc amenda minim”, a spus Ludovic Orban, pentru TVR, potrivit Mediafax. Premierul a mai adăugat și că oamenii trebuie să înțeleagă că poliția, jandarmeria și forțele MApN iau toate măsurile necesare, pentru a se asigura respectarea regulilor.  

Premierul a mai adăugat și că oamenii trebuie să înțeleagă că poliția, jandarmeria și forțele MApN iau toate măsurile necesare, pentru a se asigura respectarea regulilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.