Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Klaus Iohannis a transmis  astăzi, 5 iunie, că este nevoie de educație ecologică, pentru ca românii să învețe cât de mult contează să protejeze natura. Totodată, șeful statului a precizat că autoritățile trebuie să aibă în vedere „o acțiune hotărâtă pentru a combate poluarea, defrișările ilegale și contaminarea cu deșeuri”, a transmis Digi24.

Mesajul integral al președintelui poate fi citit mai jos:

„România are o bogăție naturală extraordinară, cu păduri seculare, specii de animale rare și habitate dispărute din alte părți ale Europei. Pentru a păstra toate aceste bogății, avem nevoie, mai mult ca oricând, de strategii eficiente, de legislație coerentă, de administrarea responsabilă a resurselor naturale, de sprijinirea industriilor nepoluante și tot ce ține de economia verde.

Trebuie să punem capăt fenomenului defrișărilor ilegale și să ne implicăm cu toții în programele naționale de reîmpădurire a României! Este nevoie să acționăm concret pentru reducerea emisiilor de carbon, învățând astfel să trăim în armonie cu mediul înconjurător.

Mentalitatea se schimbă prin educație. Preocuparea întregii societăți pentru educația ecologică și pentru corecta informare este esențială, nu doar pentru a cultiva grija față de natură și protejarea mediului, ci și pentru a crește implicarea civică a românilor în acest domeniu extrem de important”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*