Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, critică, într-un interviu pentru RFI, ”toate legile populiste” adoptate recent de Parlament în contextul coronavirusului. 

”Ceea ce văd eu în Parlament este un concurs de populism și am cerut asta din primul moment, să nu se facă așa ceva, pentru că presiunea pe buget este foarte mare. Bineînțeles că vrem să-i ajutăm pe toți românii acum afectați, dar trebuie să o facem foarte atent și să ne uităm cum luăm măsuri care să meargă direct acolo unde este nevoie acum, în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul de Finanțe critică ”toate legile populiste” adoptate de Parlament în contextul coronavirusului: ”Este vorba de toate legile populiste pe care le-am văzut în această perioadă. PNL a fost singurul partid care s-a opus acestui populism, pentru că PNL cred că e singurul partid care înțelege că nu avem foarte multe gloanțe cu care să tragem și că trebuie să folosim fiecare măsură pe care o avem, țintit. Eu știu că se exploatează acum politic faptul că nu mai este nevoie să avem o limită de deficit, asta este adevărat, dar în același timp, ce nu înțeleg cei din Parlament și asta arată lipsa de alfabetism economic, că nu doar mărimea deficitului contează, contează să finanțezi acest deficit și astăzi suntem într-o competiție cu toate țările din lume pentru a atrage capital, să finanțăm deficitul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.