Prim-ministrul analizează planuri pentru a se asigura că toți elevii din Anglia studiază matematica într-o anumită formă, până la vârsta de 18 ani, informează BBC.

Rishi Sunak va anunța obiectivul în primul său discurs din 2023, pe care îl va folosi pentru a-și stabili prioritățile pentru anul acesta. Vine pe fondul unei ierni cu mai multe greve, presiuni uriașe în NHS (Serviciul Național de Sănătate) și o criză a costului vieții.

Se așteaptă ca prim-ministrul Angliei să spună că Regatul Unit trebuie să „reimagineze abordarea noastră față de calcul”. „Într-o lume în care datele sunt peste tot și statisticile stau la baza fiecărui loc de muncă, locurile de muncă ale copiilor noștri vor necesita mai multe abilități analitice decât oricând”, va spune el. „Și să ne lăsăm copiii să iasă în lume fără aceste abilități, înseamnă să ne dezamăgim copiii”.

Daily Mail raportează că Sunak va prelua „responsabilitatea personală pentru abordarea crizei NHS”. Prim-ministrul va folosi probabil discursul de miercuri pentru a recunoaște presiunile cu care se confruntă sistemul de sănătate al Regatului Unit, adaugă ziarul, citat de BBC.

Doar jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani studiază matematica, potrivit prim-ministrului, dar această cifră include elevii care urmează cursuri de științe și cei care au deja studii obligatorii la facultate.

Nu este clar ce vor însemna planurile pentru studenții care doresc să studieze calificări umaniste sau arte creative. În schimb, guvernul explorează extinderea calificărilor existente, precum și „opțiuni mai inovatoare”, a declarat un purtător de cuvânt al 10 Downing Street, conform BBC.

Prim-ministrul este de așteptat să înceapă să lucreze la acest plan în parlament și să-l termine după următoarele alegeri generale.

Declarația de toamnă a dezvăluit o sumă suplimentară de 2,3 miliarde de lire sterline în finanțarea școlii de bază, pentru copiii cu vârste între 5 și 16 ani în următorii doi ani, inversând reducerile de termeni reali din ultimul deceniu. Nu s-au acordat fonduri suplimentare colegiilor de educație ulterioară, care educă mulți dintre cei mai dezavantajați tineri cu vârsta între 16 și 18 ani, și nici colegiilor de clasa a șasea.

Acest lucru este agravat de o creștere estimată a populației cu vârste între 16 și 18 ani, în următorii opt ani. Potrivit Institutului de Studii Fiscale, se estimează că numărul tinerilor cu vârste între 16 și 18 ani va crește cu 18% între 2021 și 2030, echivalentul a 200.000 de studenți în plus.

„Eșec?”

Asociația conducătorilor de școli și colegii a declarat că există o „lipsă națională cronică de profesori de matematică”.

Bridget Phillipson, i-a cerut lui Sunak „să-și arate metoda” cu privire la modul în care va fi finanțată o mai mare participare la matematică. „El nu poate îndeplini acest angajament reîncălzit și gol fără mai mulți profesori de matematică, dar guvernul și-a ratat ținta pentru noi profesori de matematică an de an”, a spus ea.

Purtătorul de cuvânt liberal-democrat, al educației, Munira Wilson, a numit scopul „o recunoaștere a eșecului din partea prim-ministrului în numele unui guvern conservator care a neglijat atât de grav educația copiilor noștri”. „Prea mulți copii sunt lăsați în urmă când vine vorba de matematică și asta se întâmplă cu mult înainte de a împlini 16 ani”, a adăugat aceasta.

În 2011, secretarul pentru educație de atunci, Michael Gove, a spus că și-ar dori să vadă „majoritatea” elevilor din Anglia, studiind matematica până la vârsta de 18 ani, într-un deceniu.

Anul care urmează

De asemenea, Rishi Sunak va folosi discursul pentru a-și stabili prioritățile pentru 2023, după unul dintre cei mai tumultuoși ani din politică.

Grevele au perturbat totul, de la serviciile de tren, la livrările poștale și îngrijirea oferită în spitale. Se așteaptă ca mai mulți lucrători să ia măsuri industriale, pe măsură ce cererile cresc pentru condiții de muncă mai bune și pentru creșteri salariale spre a ține pasul cu inflația, informează BBC.

Anterior, Sunak a promis o legislație „dură” pentru a restrânge grevele, prin stabilirea nivelurilor minime de servicii pentru căile ferate și în NHS.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*