Tribunalul Melbourne a decis în favoarea lui Novak Djokovic în procesul privind anularea vizei acordate tenismenului, transmite BBC. Astfel, viza lui Novak Djokovic este validă și poate intra în Australia. Guvernul australian este obligat să achite cheltuielile de judecată, iar sârbul poate participa la turneul de Grand Slam de la Australian Open. O nouă decizie de reanulare a vizei sportivului a fost făcută însă de ministrul australian al Imigrării.

*Știre în curs de actualizare

Judecătorul Anthony Kelly a abrogat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi. Audierile în cazul vizei anulate a numărului 1 mondial au început, luni dimineaţa, la Melbourne.

Mai întâi, liderul ATP a primit permisiunea de a părăsi hotelul de carantină pentru a urmări procedurile de la tribunal în alt loc din Melbourne. El a părăsit hotelul de izolare în care a fost plasat, la sosirea în Australia. Lui Djokovic i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină. Tenisemnul a făcut apel. El a venit în Australia pentru a participa la Australian Open, primul grand slam al anului, care începe la 17 ianuarie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*