Cea mai mare plantaţie de lavandă din România va găzdui, timp de două zile, evenimentul intitulat „Festivalul Lavandei din Bărăgan”, manifestare care va cuprinde momente artistice, filme, caricatură, ateliere de creaţie şi se va încheia cu un foc de tabără, potrivit Agerpres.ro

„Am gândit Festivalul lavandei din Bărăgan ca pe o bucurie, pe care vrem să o împărtăşim cu prietenii. Dacă anul trecut v-a plăcut ce am făcut, anul acesta vrem să vă arătăm că putem fi mai creativi, mai organizaţi, mai buni. Această ediţie a fost gândită ca un eveniment prietenos, consistent, civilizat, în care oaspeţii să fie în centrul atenţiei. Dacă orbul a nimerit Brăila, pentru a ajunge la Festival este şi mai uşor: Şoseaua Slobozia – Brăila, 30 km de la Slobozia. Altfel spus, se ajunge cu ochii închişi”, se arată în textul de promovare a evenimentului pe Facebook.

Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediţie, va fi organizat în perioada 2-3 iulie, pe cea mai mare plantaţie de lavandă din ţară, care se întinde pe 25 de hectare, iar printre invitaţi se vor afla trupa Compact, Dinu Olăraşu, Irina Margareta Nistor şi Costel Pătrăşcan.

Programul cuprinde realizare de fotografii în câmpul de lavandă, ateliere pentru copii, jocuri, mini cinema pentru copii, concurs de ii, plimbări cu taxi-căruţa, expoziţii cu vânzare de produse naturale cosmetice, plimbare cu barca pe canal.

Cu această ocazie va putea fi vizionată premiera în România a filmului „Alcarras”, câştigătorul Ursului de Aur anul acesta, la Festivalul Internaţional de film de la Berlin, în prezenţa criticului de film Irina Margareta Nistor.

Organizatorii precizează că evenimentul va mai cuprinde „umor inteligent, prin expoziţia de caricatură semnată de Costel Pătrăşcan”, imnul festivalului „Asimptomatic mov”, compus de Dinu Olăraşu, care va fi cântat în prezenţa cantautorului, plimbări cu un balon cu aer cald, mare cât un bloc cu şapte etaje, gastronomie aleasă cu grijă prin prezenţa brand-urilor alimentare din zonă şi băuturilor de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*