Cu ocazia lansării proiectului finanțat de Guvernul României – complexul Arena Universitară, pe care Universitatea Lucian Blaga urmează să îl construiască pe un teren din Șelimbăr care a aparținut armatei, dna Astrid Fodor i-a mulțumit public președintei PNL Sibiu, Raluca Turcan, pentru buna colaborare avută în favoarea comunității locale.

,,Prin această cale, vreau să-i mulțumesc doamnei deputat Raluca Turcan pentru că de fiecare dată a fost alături de primăria Sibiu când era necesar și de multe ori inițiativa pornea direct de la doamna deputata prin adresarea unei simple întrebări “Dacă avem vreo problemă?” și nu numai în mandatul de vicepremier ci și în celelalte mandate, este de apreciat modul în care colaborează cu conducerea primăriei Sibiu”, a declarat

Doi primar (Astrid Fodor și Marius Grecu – al localității Șelimbăr), doi rectori (al ULBS, Sorin Radu și al Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Gl.Bg.Prof.Dr.Ing Ghiță Bârsan), alaturi de președinta CJ Daniela Câmpean și președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, au participat la evenimentul de lansare a proiectului sportiv ”Arena Universitară”, estimat la 70,5 milioane de euro.

În septembrie 2020, proiectul ULBS a fost cuprins în lista de investiții a Companiei Naționale de Investiții iar după finalizarea documentațiilor, autoritățile sibiene speră ca CNI să includă în lista de finanțare de anul viitor lucrările de construire și dotare a bazei sportive.

„Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS va întregi infrastructura sportivă și educațională sibiană și va constitui o placă turnantă a parteneriatului cu întreaga comunitate. Arena Universitară va deveni un facilitator pentru dezvoltarea sportului de performanță și o alternativă pentru copiii, tinerii și studenții sibieni, în promovarea unui stil de viață sănătos. Arena Universitară reprezintă un proiect curajos, care poate deveni realitate, întru folosul comunității, cu implicarea și sprijinul reprezentanților instituțiilor publice din județ. (…) Apreciez că scopul esențial al parteneriatelor strategice care aduc împreună autoritățile administrative, instituțiile educaționale și oamenii politici este acela de a asigura dezvoltarea durabilă a Sibiului, iar complexul sportiv este parte a acestui proces”, a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu.

”Sibiul este principalul beneficiar și am fost alături de acest proiect de fiecare dată când mi s-a solicitat.(…) Nu suntem noi vioara I, dar faptul că am fost și suntem alături, se știe.(…) Când știm că vom avea un proiect suficient de matur și că am obținut ceea ce ne dorim, se va organiza tot un astfel de eveniment de presă. Dar, toate la timpul lor”, a transmis doamna primar Astrid Fodor.

Construcția ar urma să fie ridicată pe terenul primit în administrare de ULBS din partea Ministerului Apărării Naționale – AFT Sibiu, prin Hotărâre de Guvern, în aprilie 2020.

Potrivit ULBS, complexul va fi un spațiu sportiv multifuncțional cu o capacitate de 5016 de locuri, având ca destinație derularea de activități didactice, sportive, științifice, culturale. Structura proiectată a complexului sportiv va acoperi atât spații interioare, cât și exterioare, cu destinație multiplă.

ULBS a mai precizat că până în luna iulie 2022 au fost obținute toate avizele impuse de lege necesare pentru demararea fazei de întocmire a proiectului tehnic și execuție a lucrării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*