Urmaşii delegaţilor bihoreni la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia vor fi identificaţi şi memoria lor onorată printr-un amplu proiect al eurodeputatului Emilian Pavel, prin Asociaţia ‘Urmaşii Marii Uniri’ din Oradea.

Potrivit Agerpres, proiectul intitulat „Urmaşii Marii Uniri” a fost lansat luni seară în cadrul unei recepţii organizate la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea. Printre oaspeţi s-au aflat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Veaceslav Şaramet, consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, episcopul greco-catolic Virgil Bercea, în prezenţa unor personalităţi ale judeţului, oameni de cultură, reprezentanţi ai partenerilor, ai mediului de afaceri, studenţi ai Universităţii din Oradea, precum şi a câtorva dintre urmaşii delegaţilor bihoreni la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1918.

Potrivit profesorului universitar Viorel Faur, care a tipărit recent o carte-document pe tema Marii Uniri, 105 delegaţi aleşi şi de drept din zona Bihorului au votat la Marea Adunare de la Alba Iulia. Însă urmaşii acestora se ridică, numeric, la câteva zeci de mii, apreciază eurodeputatul iniţiator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.