Cu toții știm că uleiul de cocos are numeroase beneficii asupra pielii, îngrijește tenul și îl întinerește, având, de asemenea, un rol foarte important și în rutina de îngrijire a părului. Uleiul de cocos este prezent in foarte multe forme, fiind folosit atât pentru protejarea corpului, cât și pentru menținerea sănătății. Acesta are rol în prepararea anumitor produse cosmetice naturale și, bineînțeles, în bucătărie.

Uleiul se extrage din miezul alb din nuca de cocos, aceasta fiind fructul unui cocotier sau palmier de cocos. Arborele este original din Asia de Sud, dar are o mare răspândire în India. Uleiul de cocos este utilizat nu numai in țările tropicale, unde plantațiile sunt mai dese, dar și în America, Europa, Canada și Australia. Acesta câștigă popularitate pe întreg mapamondul după ce oamenii ajung sa descopere minunile acestuia.

Uleiul de cocos conține fier, vitamina K și vitamina E, un antioxidant puternic ce contribuie la regenerarea pielii și la prevenirea îmbătrânirii premature a acesteia. El este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă, existând peste 1500 de studii care demonstrează acest fapt. Uleiul conține grăsimi sănătoase numite acizi grași cu lanț mediu (MCFA), care includ acid caprilic, acid lauric și acid capric.(decanoic). Când corpul digeră acidul lauric, el formează o substanță numită monolaurină. Atât monolaurina, cât și acidul lauric pot ucide agenții patogeni dăunători, cum ar fi bacteriile, virusurile și ciupercile. Acesta are o serie de beneficii pentru sănătate, studiile au descoperit că locuitorii insulelor polineziene au rate mai mici de boli de inimă decât cei care urmează o dietă occidentală.

Uleiul de cocos se poate utiliza și ca mască de păr, el ajută la eliminarea mătreții și a diferitelor iritații ale pielii scalpului, la tratarea parului deteriorat, conferă strălucire și netezire, hidratând părul.

Aplicat ca atare pe piele, sau în compoziția diverselor produse de îngrijire zilnică, acest ulei favorizează îmbunătățirea aspectului pielii ridate, acționând pozitiv și asupra tenului acneic sau predispus la iritații. El hrănește, îngrijește si protejează pielea de factorii nocivi din mediu.

Datorită acizilor grași sănătoși din compoziția sa, uleiul de cocos este benefic și asupra digestiei. El poate preveni diverse afecțiuni legate de stomac și digestie, inclusiv sindromul de colon iritabil datorită proprietăților sale antimicrobiele, care combat iritațiile și infecțiile de la nivelul intestinelor.

Uleiul de cocos ajută funcția pancreatică, MCFA-urile din ulei ajutând la echilibrarea nivelului de insulină din celule și la o digestie sănătoasă. El previne, de asemenea, și osteoporoza, având in compoziție un nivel crescut de antioxidanți, mărind capacitatea de absorbție de calciu la nivelul intestinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.