Autor: Serena Pînzaru

Teodor Meleșcanu, va depune, în cursul zilei de luni, acțiunea în justiție pentru excluderea sa din Alianța Liberarilor și Democraților.

„Acţiunea va fi prezentată în cursul zilei de azi (n.r. – luni)”, a spus luni Meleşcanu, la Senat.

Declarația vine în urma deciziei liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a anunţat miercuri, în plenul Senatului, că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid. Astfel, grupul senatorial se desfiinţează şi „se configurează” un grup mixt.

Ca replica, Meleşcanu a anunţat joi că îşi va „căuta dreptatea în justiţie” pentru excluderea din ALDE. Acesta a mai declarat că decizia de excludere  a lui din ALDE este „perfect ilegală şi care de fapt nici nu există”  și că „ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor”.

El a precizat că va solicita dezbaterea dosarului în instanţă după o şedinţă a Delegaţiei Permanente a ALDE.

„Vom ajunge până la urmă la o decizie la nivel de instanţă (…). A fost o comunicare neînsoţită de niciun fel de alte documente sau explicaţii care să dovedească pertinenţa acestei decizii. Nu s-a luat această decizie la nivelul… (…) Se aşteaptă documentele că a fost legală o asemenea decizie”, a spus Meleşcanu.

Alături de Teodor Meleșcanu și-au pierdut calitatea de membru șiGraţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, așa cum arată un comunicat de presă oferit vineri de Biroul Politic Executiv al ALDE pentru AGERPRES.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.