Nelu Tătaru a făcut prima declarație, după numirea sa în funcția de ministru al Sănătății. Acesta a transmis că următoarea perioadă va fi dificilă pentru țară și trebuie să fim cu toții solidari, transmite Digi24.

„Aștept să discut cu domnul premier și cu domnul Costache. E o perioadă grea și venind din Suceava, unde e cel mai greu, pot să vă spun că o să fie o perioadă în care o să trebuiască toți, indiferent de culoarea politică, să ne unim și să trecem de această perioadă”, a spus Tătaru.

Ministrul numit a trebuit să vină de la Suceava la București. Acesta se afla în județul din nordul țării, deorece la Spitalul de Urgență Suceava peste 170 de medici și pacienți au fost infectați cu coronavirus.

Tătaru a clarificat și modul în care consideră că trebuie făcute testele pentru COVID-19, pentru a lămuri declarațiile de miercuri seara ale lui Victor Costache

„Susțin o testare conform unei anchete epidemiologice lărgite, în care să avem priorități – contacți, personal medical, factori de risc, persoane instituționalizate. Ține foarte mult de capacitatea de testare pe care o să o avem”, a precizat actualul ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.