Primăria Oradea a editat un manual opţional de istorie a oraşului pentru clasa a VII-a, în 2.000 de exemplare, purtând genericul “Călător prin istoria oraşului Oradea”, alături de alte 2.000 de exemplare din caietul de lucru aferent.

Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, tipărirea acestei cărţi de istorie a oraşului Oradea pentru clasa a VII-a face parte din evenimentele finanţate din bugetul local şi organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

“Informaţiile din acest manual conturează formarea, dezvoltarea şi evoluţia oraşului Oradea de-a lungul timpului. Acest demers al Primăriei Oradea vine în întâmpinarea nevoii de cunoaştere a tinerei generaţii privind istoria propriului oraş, a propriilor rădăcini. ‘Un popor care nu-şi cunoaşte istoria e ca un copil care nu-şi cunoaşte părinţii’, afirma marele istoric Nicolae Iorga”, se arată în comunicat.

Aceeaşi sursă afirmă că manualul de istorie locală va servi şi acelor cetăţeni români care nu s-au născut în Oradea, dar şi străinilor din afara graniţelor României care se arată interesaţi de patrimonial cultural al oraşului, de istoria oraşului.

Până în acest moment, din cele 2.000 de cărţi şi caiete au fost transmise către şcolile din Oradea prin Inspectoratul Şcolar Bihor un număr de 1.200 de cărţi şi 1.200 de caiete de lucru. Distribuirea este în curs şi continuă până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Potrivit inspectorului de istorie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, prof. dr. Elena Marian, unele unităţi de învăţământ au ales ca istoria oraşului Oradea să devină disciplină opţională, fiind predată o oră pe săptămână, oră care intră în norma profesorului de istorie. În celelalte şcoli în care nu s-a reuşit acest lucru, pentru anul şcolar 2018-2019, cadrele didactice o vor preda în cadrul unui cerc de istorie, munca profesorilor fiind voluntară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*