Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a fost ales în funcția de membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF), din cadrul Camerei de Comerț Internaționale (ICC), în urma votului exercitat de reprezentanții a peste 100 de state. Astfel, România va fi reprezentată, pentru mandatul 2020-2022, în forul de conducere al organizației mondiale a camerelor de comerț.

Consiliul General al WCF promovează rolul camerelor de comerț ca intermediari esențiali între mediul de afaceri și autorități, precum și între companii și publicul larg. Consiliul oferă asistență în crearea camerelor de comerț sau consolidarea camerelor existente, în special în țările în curs de dezvoltare și în economiile emergente. Totodată, Consiliul General încurajează cooperarea între organizațiile camerale din întreaga lume, cu scopul de a îmbunătăți serviciile furnizate de către acestea.

„Preluarea portofoliului de Membru în Consiliul General al WCF mă onorează și mă obligă în același timp. Viziunea mea este aceea a unui sistem de camere de comerț unite, cu un rol important în dezvoltarea economică mondială. Prioritățile mele vizează promovarea unei economii globale, a comerțului liber, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea durabilă, precum și îmbunătățirea nivelului de trai. Mă bucur că România are șansa de a primi un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, implicarea și determinarea CCIR, atât la nivel național, cât și internațional”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.