Români de pe ambele maluri ale Prutului au marcat, marți, 17 aprilie, 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă, din 27 martie 1918, prin plantarea unei păduri-Centenar.

Pe ambele maluri ale Prutului în regiunea localităților Leușeni, Basarabia, și Huși, România, urmează să fie plantați câte 1918 puieți de setajar. La eveniment au participat voluntari din școli și instituții publice, ministrul apelor și pădurilor din România, Ioan Denes, precum și o delegație din R. Moldova condusă de Nicolae Munteanu, vicedirector al Agenției Moldsilva, transmite Radio Chișinău.

La Huși, în județul Vaslui, 1918 stejari vor marca începând de astazi unirea României cu Basarabia.  Un eveniment organizat din timp de către cei de la Direcția Silvică a adunat, la poalele dealului Dobrina, sute de voluntari de dincolo și dincoace de Prut. Oamenii au plantat stejari timp de câteva ore, în speranța că, peste ani, generațiile viitoare se vor bucura de frumusețea pădurii-centenar și vor prețui efortul celor de acum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.