Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat în data de 26 martie, în cadrul ședinței de Guvern, că o firmă privată lucrează deja pentru a produce combinezoane și măști de protecție. 150.000 de bucăți de măști vor fi realizate zilnic, iar timpul de certificare a produselor va fi scurtat printr-o ordonanță de urgență, pentru ca și alte firme să poată începe să producă materialele necesare

„Prima companie mare privată va începe producția de măști. Produce combinezoane: 1000 zilnic. De săptămâna viitoare, va produce 150.000 de măști pe zi, iar din 15 aprilie, 16-17 milioane de măști pe zi, acreditate conform standardelor. I-am comunicat că vrem să contractăm integral. Au întrerupt absolut tot exportul”, a spus ministrul Economiei.

Ministrul a precizat și că sunt multe firme private care fabrică deja măști, doar nu toate sunt acreditate.

„Să trecem peste impasul legat de bicrocrație sau lipsa de capacitate pentru certificarea unor entități și să găsim, să dăm această posibilitate”, a replicat Ludovic Orban.

Virgil Popescu a mai menționat și că se schițează o nouă ordonanță militară, prin care vor fi diminuate termenele de certificare pentru aceste materiale.

„Am vorbit personal la Agenția Națională a Medicamentului să avem certificate biocidele de la Oltchim și Farmec și nu avem nici până azi răspunsul. Trebuie să rezolvăm prin ordonanță militară”, a mai precizat premierul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.