Naval Group și Șantierul Naval Constanța (SNC) reafirmă autorităților române angajamentul de a sprijini Marina Română în proiectele sale de modernizare.

Echipele Naval Group și SNC sunt onorate de încrederea autorităților române care au selectat Naval Group și partenerul său, Șantierul Naval Constanța, pentru programul de a construi patru noi corvete multifuncționale Gowind, de a moderniza fregatele T22R și de a crea un centru de mentenață și un centru de formare.

Gowind este o corvetă cu o platformă exclusiv militară, echipată cu un set de sisteme de ultimă generație testate în luptă, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, conform standardelor NATO.

Oferta Naval Group și SNC se bazează pe puterea parteneriatului exclusiv dintre cei doi parteneri, care va asigura suveranitatea și autonomia României, deoarece SNC, o companie românească care angajează muncitori români, va stăpâni know-how-ul necesar pentru susținerea întregului ciclu de viață al corvetelor, de la construcția lor, până la întreținerea și modernizarea lor.

Transferul global de tehnologie al Naval Group va aduce beneficii întregii industrii navale românești pe termen lung, creând locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată, dincolo de programul Gowind®.

Despre Naval Group

Naval Group este liderul european în domeniul apărării navale. Naval Group folosește know-how-ul său extraordinar, resursele industriale unice și capacitatea de a organiza parteneriate strategice inovatoare pentru a răspunde cerințelor clienților săi. Fiind atât integrator de sistem, cât și contractor principal, grupul proiectează și produce submarine și nave de suprafață. De asemenea, furnizează servicii șantierelor navale și bazelor navale. În plus, grupul oferă o gamă variată de soluții de energie regenerabilă marină. Atent la responsabilitatea socială corporativă, Naval Group a aderat la Pactul Global al Națiunilor Unite. Grupul a raportat venituri de 3,7 miliarde de euro și are 15.168 angajați (date pentru 2019).

Despre Șantierul Naval Constanta

Șantierul Naval Constanța este un șantier naval românesc, clasat printre cele mai mari șantiere de construcții noi și de reparații navale din Europa. Înființată în urmă cu 125 de ani, Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave, fiind cea mai experimentatat șantier cu cel mai mare număr de nave construite. Numai în ultimii 17 ani, de la privatizare, șantierul a construit și livrat peste 30 de nave. SNC este auditată la nivel internațional în ceea ce privește capacitatea sa de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari. Șantierul naval Constanța are și o certificare NATO pentru construcția și repararea navelor militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.