A doua din seria de patru nave de patrulare offshore comandate de Argentina a fost lansată la șantierul naval Piriou din Concarneau (Britania).

După sosirea navei A.R.A. Bouchard în Argentina în februarie 2020, a doua navă de patrulare offshore a fost lansată joi, 1 octombrie 2020, în șantierul naval Piriou din Concarneau. Această lansare vine înainte de termen – cu 2 luni înainte de termenul contractual – în ciuda contextului sanitar advers. Următoarele două nave vor fi construite de Kership (asociere între Naval Group și Piriou) în Lanester.

Semnat pe 22 iunie 2018 la Buenos Aires, contractul pentru livrarea a patru nave de patrulare multimisiune pentru Marina Argentiniană a intrat în vigoare pe 13 februarie 2019.

Acest contract acoperă livrarea L’Adroit – o navă comandată la sfârșitul anului 2011 și operată de Marina franceză înainte de a fi modernizată pentru a deveni A.R.A. Bouchard – precum și construcția a 3 unități noi cu un design îmbunătățit (cunoscut sub numele de OPV 87). Cele trei nave noi sunt special adaptate navigației în apele înghețate ale Oceanului de Sud, prin consolidarea structurii lor.

Naval Group este principalul contractant, responsabil de gestionarea programului și de relația cu clientul argentinian, de activitatea generală de proiectare a navei armate, precum și de toate studiile, dezvoltarea și integrarea sistemului de luptă Polaris. Peste 100 de profesioniști sunt pe deplin dedicați acestui program de succes. Aceasta este o etapă importantă pentru Naval Group, deoarece această navă este prima de tip OPV construită pentru piața de export.

”Acest proiect este o mare mândrie pentru echipele Naval Group. Suntem mândri de colaborarea de succes cu Piriou. Acest OPV îndeplinește toate așteptările Marinei Argentiniene. Designul ei a fost adaptat în mod special pentru navigația în Oceanul de Sud”, A explicat Olivier Michel, vicepreședinte de vânzări al Naval Group pentru America Latină.

OPV 87, o navă polivalentă

Implicat în mai multe operațiuni militare, dar și politici în domeniul pescuitului și misiuni de securitate maritimă, proiectul OPV al Grupului Naval și-a demonstrat eficiența și relevanța inovațiilor dezvoltate de Naval Group pentru a servi marinei și forțelor speciale.

Navele argentiniene de patrulare offshore beneficiază de inovațiile propuse de Naval Group și sunt testate deja pe mare de marina franceză:

  • O rezistență puternică;
  • O vizibilitate de 360 ​​° și un catarg unic pentru o acoperire panoramică a radarului;
  • Implementarea discretă și sigură, în mai puțin de cinci minute, de activități rapide pentru forțele speciale datorită unui sistem de rampă ingenios în partea din spate a patrulatorului;

Această gamă de nave beneficiază, de asemenea, de expertiza Naval Group în ceea ce privește sistemele de informare și comandă, permițând o supraveghere extinsă a spațiului maritim și detectarea automată a comportamentelor suspecte datorită Polaris®, un sistem special dezvoltat de Naval Group pentru misiuni de stat, testat deja de marina franceză.

Caracteristici tehnice

Nava de patrulare offshore este capabilă să rămână pe mare mai mult de trei săptămâni, să atingă o viteză de 20 de noduri și să găzduiască un elicopter în hangarul său. Operată de un echipaj redus de patruzeci de membri, ea poate, de asemenea, să găzduiască pasageri suplimentari.

  • Lungime: 87 metri
  • Grindă: 14 metri
  • Deplasare: 1.650 tone
  • Viteza maximă: 20 noduri
  • Cazare: 59 (echipaj și pasageri)
  • Rezistență > 7.000 mile marine
  • Capacitate de stocare: două nave ușoare de 9 metri și un elicopter de clasă de 5 tone.

V,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.