Luni, în timpul unei vizite la Lorient a ministrului francez al Forțelor Armate, Florence Parly, Naval Group a primit de la Agenția Franceză pentru Achiziții pentru Apărare (DGA) notificarea comenzii pentru două fregate FDI. Accelerarea programului FDI va sprijini activitatea șantierul din Lorient al Naval Group, unde fregatele sunt proiectate și construite, și va asigura păstrarea abilităților constructorului francez.

Cele două fregate – a doua și a treia dintr-o serie de cinci – vor fi livrate ambele în 2025, în timp ce planul inițial era să fie livrate la fiecare 18 luni.

Prima fregată din clasa FDI, pentru care au început lucrările de construcție în 2020, este programată să fie livrată în 2024.

Pierre Eric Pommellet, președinte și CEO al Naval Group, a declarat: „Suntem onorați de încrederea Ministerului Forțelor Armate. Este un mesaj puternic pentru locurile de muncă locale și păstrarea abilităților noastre unice, dar și pentru navele internaționale care ar putea fi interesați de această fregată. Ne vom mobiliza toată excelența industrială și tehnologică pentru a respecta noile termene.”

Cu un tonaj de peste 4.200 de tone și o lungime de 121 de metri, fregatele FDI se bazează pe o arhitectură digitală și scalabilă, construită în jurul sistemului de gestionare a luptei SETIS 3.0.

Aceștia pot desfășura toate misiunile marinei moderne (războiul anti-aerian, antisuprafață, antisubmarin sau proiecția forțelor speciale) și pot aborda noi amenințări, cum ar fi atacurile cibernetice și amenințările asimetrice.

FDI beneficiază, de asemenea, de cele mai bune tehnologii disponibile pe piața de apărare navală, inclusiv cel mai recent radar multifuncțional Thales cu antenă activă și panouri fixe, precum și un sistem de război electronic complet digital.

Naval Group are 2.200 de angajați la șantierul din Lorient, unde construiește nave de suprafață pentru clienții săi, inclusiv fregatele FREMM multimisiune și corvetele Gowind.

În Romania, Naval Group, în asociere cu Șantierul Naval Constanța, a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Naval Group și Șantierul Naval Constanța sunt pregătite să livreze marinei militare cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.

Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.

Corveta Gowind 2500 cu care Naval Group și SNC s-au situat pe primul loc în evaluările specialiștilor MApN oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, fiind echipată cu sisteme performante de apărare anti-aeriană, la suprafață și anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei Setis®.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*