În contextul provocărilor permanente făcute de Rusia la marginea spațiului NATO din Marea Neagră, Marina Română are nevoie de cea mai performantă tehnologie navală, oferită de Naval Group și Șantierul Naval Constanța prin corveta Gowind® 2500.

Aceasta este o platforma care combină caracteristici antidetecție de neegalat și o rezistență ridicată, având integrate cele mai moderne sisteme NATO de luptă anti-aeriană, anti-submarin și împotriva navelor inamice de suprafață.

Sistemul de management al luptei de ultimă generație, SETIS, este rezultatul experienței îndelungate a Naval Group în proiectarea sistemelor integrate, multi-misiune și de luptă.

Datorită sistemul SETIS, care oferă cele mai bune soluții de gestionare și de luare a deciziilor, Gowind® 2500 asigură supremația în lupta pe mare și face față cu succes atât amenințărilor convenționale, cât și celor asimetrice.

Dezvoltat în cadrul programului fregatelor franceze (FREMM), sistemul este interoperabil NATO și și-a dovedit performanțele superioare în misiunile de luptă pe mare.

Senzorii panoramici și modulul pentru culegere de informații au fost proiectați de Naval Group pentru a optimiza performanța operațională a unei nave militare, printr-un radar și un sistem de senzori cu detectare de 360 de grade.

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanțaeste un proiect economic de cooperare industrială care va face posibil un transfer real de tehnologie de vârf pentru construcția, dotarea și mentenanța corvetelor.

Realizarea transferului de tehnologie creează premisele dezvoltării, pe termen lung, a unei capacități naționale avansate, la dispoziția Ministerului Apărării Naționale, în care toate procesele, de la cele de proiectare și inginerie tehnologică, aprovizionare cu materiale și achiziții echipamente, management de proiect și producție, calitate și testare până la livrare, sunt realizate în totalitate pe teritoriul României.

Expertiza Naval Group se bazează pe o sferă cuprinzătoare de abilități și know-how, aplicabile în cazul design-ului, ingineriei, construcțiilor de nave; cunoștințe solide în designul și integrarea plaformelor, designul și integrarea sistemelor de luptă și o expertiză puternică în designul și integrarea vaselor de război – aspect-cheie care garantează performanța generală; o sferă extinsă de servicii de cooperare industrială (infrastructură navală, R&D etc).

Santierul Naval Constanța este unul dintre cele mai mari șantiere de construcții, reparații si conversii de nave din Europa.

Șantierul Naval Constanța are peste 125 de ani de funcționare, timp în care au fost construite peste 500 de nave, 30 doar în ultimii 16 ani grație unor investiții foarte ample, de peste 30 de milioane de euro.

Este auditat international în privința capabilității de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari. Șantierul este partenerul strategic al Forțelor Navale Române în reparația și modernizarea celor mai importante nave, derulând mai multe programe în acest sens cu Marina Română.

Lider european în construcția de nave militare, Naval Group este unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave de ultimă generație. Cu actionar majoritar statul francez, Naval Group este principalul furnizor al Marinei franceze, care dispune de o vastă experienta în contracararea amenințării prezentate de submarinele rusești în Atlantic și Mediterană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*