La un răsărit la Constanța, pe malul Mării Negre, visează toți românii, dar la un răsărit al Constanței, visează mai puțini, iar unul dintre ei este Septimiu Bourceanu. Coordonator politic al Organizației PNL din județ, dar și manager al Complexului Balnear și de Recuperare Techirghiol, Septimiu mereu a căutat să contribuie la binele celor din jurul său. Din acest motiv, încă de la vârsta majoratului, a decis să se alăture Partidului Național Liberal.

La nivel de studii, acesta s-a axat pe managementul administrației publice. Traseul său profesional a început prin funcția de consilier în Ministerului Sănătății. Și-a continuat cariera din zona politică prin mandatul de prim vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și, ulterior, din 2018, prin funcția de coordonator politic al PNL la nivel de municipiu. Din dorința de a vedea Constanța pe harta județelor dezvoltate ale țării, Bourceanu nu s-a dezis din a-i critica până și pe colegii de partid, atunci când a observat că mai multe proiecte stagnează. Totodată, omul politic este un mare susținător al meritocrației, și nu doar o dată a fost cel care a venit cu propuneri de premiere direct din bugetul local a elevilor olimpici din județ.

Un al punct de interes al lui Septimiu Bourceanu este reprezentat de zona antreprenorială. Din 2006, acesta a devenit manager al Complexului Balnear și de Recuperare Techirghiol, fiind clasat drept cel mai tânăr director de unitate sanitară din România. Vârsta relativ mică pentru această funcție nu a reprezentat opusul profesionalismului, deoarece experiența din relații publice, cea din Consiliului de Administrație a sanatoriului, dar si cursurile de management sanitar l-au determinat să acționeze direct la țintă.

Astăzi, Corpore Sano este renumit pentru profesioniști ce lucrează aici, care sunt dedicați recuperării pacienților ce vin atât din țară, cât și din străinătate. Medicii aplică proceduri terapeutice diverse, însă, de departe, cea mai apreciată metodă este cea în care se utilizează nămolul cu proprietăți anti-reumatice. Septimiu Bourceanu consideră că succesul complexului balnear se poate măsura cu ușurință prin faptul că pacienții lor revin an de an.

Din aprilie, Septimiu Bourceanu a demarat un amplu proces de testare rapidă împotriva coronavirusului în Constanța. Persoanele din județ care au nevoie de dializă au reprezentat segmentul prioritar. Bourceanu susține că a inițiat acest program, ca un sprijin pentru cadrele medicale, pentru a nu se ajunge în Constanța la o evoluție neagră, mult prea cunoscută de județe precum Suceava, Hunedoara sau Galați.

În acest context, managerul Complexului Balnear, alături de conducerea Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța și cu implicarea Grupului de Servicii Petroliere, a început, de la jumătatea lunii aprilie, un program-pilot de testare a personalului medical ș nonmedical. Toate persoanele au fost testate de două ori, la o diferență de 11 zile.

Acest efort subsumează aproape 15.000 de teste rapide și testări-maraton, vitale pentru cei care au contact direct cu bolnavii de COVID-19. Astfel, aproximativ 1.600 de teste au fost folosite pentru toți medicii de familie și pentru asistentele din cadrul cabinetelor de medicină de familie din județul Constanța – câte 800 de teste la 11 zile.

Septimiu Bourceanu este unul dintre oamenii determinați ai Constanței. Cele două funcții pe care le deține i-au oferit influența necesară pentru a acționa în mod prompt și profesionist pentru dezvoltarea durabilă a județului. Acest fapt poate fi ușor de confirmat prin succesul remarcabil de care se bucură Complexul Balnear și de Recuperare Corpore Sano din Techirghiol, complex care a devenit un brand național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.