Modernizarea și dotarea cu tehnică militară a armatei române trebuie să continue pentru ca România să-și consolideze profilul în NATO și UE, a transmis, luni, președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Armatei.

“Centenarul Marii Uniri ne reamintește, mai mult ca oricând, că armata noastră este unul dintre pilonii pe care, de-a lungul timpului, s-au consolidat independența și suveranitatea națională, două dintre fundamentele statalității României. Militarii noștri sunt cei care, prin jertfa lor de sânge, au făcut posibilă menținerea unității indivizibile a țării noastre.

România de astăzi este o țară democratică și modernă, care are nevoie de o armată puternică, pentru a-și întări profilul în NATO și Uniunea Europeană, în contextul în care cooperarea euro-atlantică trebuie să fie baza securității și stabilității europene.”, arată președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Potrivi președintelui, procesul de modernizare și dotare cu tehnică militară performantă început trebuie să continue, fiind indispensabil asumării ferme a responsabilităților care revin în aplicarea deciziilor Summiturilor NATO.

“Apreciez în mod deosebit eforturile depuse în parcurgerea unor etape importante de instruire și pentru atingerea unor niveluri superioare de pregătire și capacitate combativă, împreună cu celelalte categorii de forțe, precum și în îndeplinirea misiunilor încredințate în țară și în teatrele de operații.

România urmărește cu consecvență punerea în aplicare a deciziilor asumate la Summitul NATO de la Varșovia din 2016 și alocă, anual, 2% din PIB pentru bugetul apărării, astfel încât armata noastră să devină mai eficientă în contracararea amenințărilor la adresa securității României și a NATO”, a adăugat Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.