Ialomița este unul dintre județele dominate masiv după 1990 de administrații social-democrate. Guvernul PNL a încercat în ultimii ani să ajute Ialomița, în special prin dezvoltarea infrastructurii, dar s-a lovit de multe ori de reticența, nepăsarea și lipsa chefului de muncă ale aleșilor județeni și locali ai PSD.

Propunerea Partidului Național Liberal pentru șefia Consiliului Județean Ialomița pentru alegerile de duminică, 27 septembrie, este Luminița Barcari, o profesionistă desăvârșită și o cunoscătoare a problemelor cu care ialomițenii se confruntă din prisma carierei îndelungate în sistemul de educație din județ.

Locuitorii din Ialomița au fost păcăliți de atât de multe ori, încât sunt convinsă că la acest scrutin vor distinge clar între minciunile PSD și lucrurile concrete pe care PNL le-a oferit deja.”, afirmă Luminița Barcari. Nu a fost zi în ultimele luni în care candidata liberală să nu se afle printre oameni, ialomițenii ei, cum le spune. Din estul până în vestul județului, Luminița Barcari a discutat cu tineri, bătrâni, mici sau mari antreprenori, oameni aflați la limita subzistenței, tineri care se descurcă cu salariul minim pe economie sau tineri fermieri. De la toți a auzit același reproș: PSD nu a adus decât sărăcie în Ialomița.

Investiții și proiecte concrete

Programul Luminiței Barcari este unul pragmatic, care să relanseze județul cât mai rapid, iar investițiile în infrastructura rutieră și agricolă sunt puncte prioritare pentru echipa PNL Ialomița.  De ce? Pentru că au stagnat ani de zile sub guvernarea PSD.

Podul peste râul Ialomița de la intrarea în municipiul Slobozia devenise un real pericol pentru participanții la trafic. Guvernul PNL a alocat bani pentru infrastructură, iar de curând au fost începute lucrările de consolidare și reabilitare ale acestui pod. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în aprilie 2020, iar până în acest moment, antreprenorul se află în grafic cu lucrările, având un stadiu fizic de 20%. Termenul de finalizare a lucrărilor este primăvara anului 2021. Podul peste râul Ialomița este un proiect în care Luminița Barcari crede foarte mult, promițându-le locuitorilor din Slobozia că se va implica direct în finalizarea lui la termen. „Din cauza nepăsării administrațiilor PSD, în județul Ialomița avem proiecte importante care au trenat în ultimii ani și care sunt așteptate de către locuitorii județului, dar și de către cei care tranzitează zona.”, declară Barcari.

PNL a demarat și lucrările de refacere a părții carosabile pe DN3A – strada Depoului, de pe raza orașului Fetești, o intervenție necesară pentru a asigura viabilitatea unei porțiuni din acest drum care tranzitează orașul Fetești, lucrări în valoare de 1.980.780 lei cu TVA.

Fostul aerodrom Alexeni, lăsat în paragină de PSD, este un alt punct important pe care Luminița Barcari îl va dezvolta în mandatul său. Candidata liberală își propune să facă din acest obiectiv strategic un pol de dezvoltare în vestul județului, printr-un parteneriat public-privat între Guvernul României și autoritățile publice locale. Datorită poziției, aeroportul Alexeni va fi cea mai bună opțiune de transport alternativ și va atrage investiții și locuri de muncă.

O problemă usturătoare a locuitorilor din Ialomița este și lipsa infrastructurii pentru irigații. Recoltele muncite cu trudă se pârjolesc adesea pe timp de secetă. Infrastructura de irigații din Ialomița a fost ori furată, ori lăsată de izbeliște de PSD. Luminița Barcari va sprijini modernizarea infrastructurii de irigaţii, pentru a valorifica la maximum potențialul agricol uriaș pe care Ialomița îl are. 700 milioane lei au fost deja alocați de guvernul PNL pentru pregătirea proiectelor de infrastructură de irigații, combaterea riscului de secetă, protecție anti-grindină și împăduriri.

Pe 27 septembrie ialomițenii au de făcut o alegere simplă: PNL sau PSD? O alegere între dezvoltare sau stagnare, între investiții în infrastructură sau consum nesăbuit, între fonduri europene sau redistribuirea sărăciei.”, conchide Luminița Barcari.

 

Realizat de SC Arthur and Regents SRL

La comanda PNL Ialomita

Cod AEP: 21200012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.