Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că începând din luna aprilie braşovenii, dar şi turiştii care vizitează oraşul vor avea acces gratuit în muzeele aflate în subordinea instituţiei, cu ocazia anului Centenarului României Mari.

Conform Agerpres, este vorba despre Muzeul Judeţean de Istorie, Muzeul ”Casa Mureşenilor”, Muzeul de Artă şi Muzeul de Etnografie.

”În anul Centenarului României Mari, este important ca toţi să aibă acces la colecţiile muzeale braşovene. În calitatea sa de autoritate tutelară, Consiliul Judeţean (CJ) Braşov asigură finanţarea activităţii muzeelor braşovene, iar după o analiza făcută în acest sens, nu cred că vor fi aşa de mari pagubele atâta vreme cât ne dorim să susţinem activitatea culturală a oraşului. Cred că este o facilitate care va duce atât la creşterea numărului de vizitatori, a numărului de turişti, dar şi la ocuparea timpului cât mai mult în municipiul reşedinţă. Faptul că muzeul are intrare liberă oferă un sentiment de proprietate vizitatorului, care în multe cazuri este plătitorul de taxe şi impozite către stat. Proprietatea publică a patrimoniului istoric este despre mândrie, iar muzeele noastre conţin noţiunile de istorie naţională şi europeană care ne fac mândri că suntem braşoveni”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean.

El a adăugat că împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) şi comunităţile din judeţ se va gândi o formulă prin care, lunar, copiii din judeţ să aibă posibilitatea de a veni la Braşov pentru a vizita muzeele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.