Pe 10 martie 2021, INS Karanj, al treilea submarin din clasa Kalvari P75, a fost pus în funcțiune de Forțele Navale Indiene. INS Karanj este construit în totalitate de șantierul naval indian Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL) pe baza designului submarinului francez Scorpene® al Naval Group, companie care, în asociere cu Șantierul Naval Constanța, a câștigat licitația lansată de Ministerul Apărării Naționale pentru a dota Forțele Navale Române cu patru corvete multifuncționale. 

Evenimentul evidențiază succesul programului Guvernului Indiain de construcție a submarinelor. INS Karanj submarin a fost construit complet de Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL) cu suport extern limitat, profitând de transferul de tehnologie de succes de la Naval Group în timpul construcției primelor două submnarine. Această serie de șase submarine este dotată cu o serie de echipamente construite în India de microîntreprinderi calificate și cu înaltă pregătire industrială, care formează baza solidă a ecosistemului de construcție a submarinelor din această țară.

„Naval Group este foarte mândru că face parte din primul program P75 Kalvari de acest gen, care livrează în totalitate submarine “Made in India” către Marina indiană. Acest program este un element major al autonomiei strategice de care se bucură parteneriatul indo-francez și autonomia strategică, dezvoltate în ultimele decenii. Punerea în funcțiune a INS Karanj, în mijlocul provocărilor Covid-19, reprezintă unul dintre reperele sale de natură industrială și ilustrează Aatmanirbharta (încrederea) din industria navală și industria de apărare navală indiană. Aștept cu nerăbdare să stabilim parteneriate mai mari și mai semnificative cu industria indiană care să ne ajute la sustenabilitatea lanțului nostru global de aprovizionare și a amprentei industriale, permițându-ne în același timp să fim parte a poveștii de succes a economiei, comunității indiene”, a menționat Pierre-Eric Pommellet, CEO și președinte al Naval Group.

Creșterea competențelor realizate de industria și șantierul naval indian în ultimul deceniu este foarte un exemplu de urmat. Această expertiză și competențe prețioase și de înaltă valoare, construite în jurul programului, trebuie păstrate, cultivate și îmbunătățite cu contracte în curs / viitoare, astfel încât industria indiană de apărare navală să poată dezvolta fără probleme produsele militare de natură similară sau avansată pentru India, dar și pentru alți clienți din întreaga lume.

SCORPENE®, un submarin modern, performant și solid

Scorpene® este un submarin cu propulsie convențională de 2000 de tone proiectat și dezvoltat de Naval Group pentru toate tipurile de misiuni, cum ar fi războiul navelor de suprafață, războiul antisubmarin, greve la distanță lungă, operațiuni speciale sau colectare de informații. Extrem de silențios și rapid, are un nivel de automatizare a funcționării care permite un număr limitat de echipaj, ceea ce reduce semnificativ costurile sale de operare. Marginea sa de luptă este evidențiată de faptul că are 6 tuburi de lansare a armelor și 18 arme (torpile, rachete, mine).

Cu 14 submarine vândute la nivel internațional de Naval Group, Scorpene® este un produs de referință esențial în zona submarinelor de atac convenționale (SSK) pentru armatele din întreaga lume. Produsul este ușor adaptat pentru îmbunătățirile solicitate de orice client naval. Îmbunătățirea progresivă prin designeri dedicați și experimentați ai Naval Group asigură aceste progrese continue și integrări tehnologice moderne.

În România, asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța, câștigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale

În Romania, Naval Group, în asociere cu Șantierul Naval Constanța, a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Naval Group și Șantierul Naval Constanța sunt pregătite să livreze marinei militare cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.

Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.

Corveta Gowind 2500 cu care Naval Group și SNC s-au situat pe primul loc în evaluările specialiștilor MApN oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, fiind echipată cu sisteme performante de apărare anti-aeriană, la suprafață și anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei Setis®.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*