Chiar daca suntem deja la jumatatea lunii octombrie, Guvernul, prin Compania de Autostrazi, a inaugurat doar putin peste o treime din cei 100 de kilometri de sosea de mare viteza pe care i-a promis pentru Centenar, se arata intr-o analiza a Ziare.com.

Iar asta inseamna ca, in ciuda asigurarilor date de autoritati, si in acest an, dar si in urmatorii, soferii vor continua sa circule tot pe drumuri prost intretinute si aglomerate, in conditii de risc.

In luna august, directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Narcis Neaga anunta ca va inaugura cate un kilometru de autostrada pentru fiecare an din cei 100 pe care ii implineste Romania, in 2018. Mai exact, intr-un interviu acordat Agerpres, Neaga a declarat:

„Ideea de baza a fost ca in acest an – este prima data cand o spun si public – ne-am gandit sa dam in trafic in total 100 de kilometri de autostrada. De ce 100? Pentru ca e anul 100.

Si am zis: Ministerul Transporturilor, impreuna cu Compania Nationala de Drumuri, sa contribuie intr-un fel la Centenar. De aceea, ne-am fixat 100 de kilometri. Ca sunt 106, ca sunt 104, asta mai putin conteaza, dar sa fim la cifra de 100 in trafic.

Asta ce inseamna? Ca exista, de exemplu, o portiune de autostrada, cum ar fi cea de la intrarea in Bucuresti, de vreo 3 km si ceva, care nu este folosita. Acestia, impreuna cu cei care urmeaza sa fie dati in trafic anul acesta, contribuie la suta respectiva. De-aia am zis ‘in trafic’.

Cititi continuarea pe Ziare.com. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.