Deputatul PSD Radu Mihai Cristescu, traseist și personaj controversat, apropiat al lui Dan Voiculescu, Traian Băsescu și Elena Udrea: deține o casă în America Centrală, deși într-un an are declarate venituri de doar 1.462 de lei, adică 121 de lei pe lună.Din acești bani însă, Cristescu a reușit totuși să întrețină o casă de vacanță cumpărată în 2018 în America Centrală, fără a specifica și țara unde deține proprietatea, informează digi24.ro.

Radu Cristescu este un personaj controversat pe scena politică dâmbovițeană, fiind considerat „protectorul” afacerilor familiei Voiculescu. Fratele fostei procuroare Cristescu, el a fost și lider PMP, și președinte al Agenției Domeniului Statului (ADS), funcție din care a fost demis deoarece ar fi susținut ilegal interesele familiei Voiculescu, dar a fost numit secretar de stat la Ministerul Energiei, în septembrie 2019, de Viorica Dăncilă, potrivit HotNews.ro.

În luna mai 2019, Cristescu a fost exclus din PMP, după ce l-a atacat pe Eugen Tomac. Pe 9 august 2019 a anunțat că s-a înscris în PSD.Radu Cristescu a fost demis în 2011 din funcția de președinte al ADS de către fostul ministru al agriculturii Valeriu Tabără. A fost demis în urma unor nereguli descoperite de Corpul de Control al Ministerului Agriculturii.

Radu Cristescu si alti membri din conducerea Agentiei Domeniilor Statului au fost acuzati ca ar fi adus institutiei un prejudiciu de zeci de milioane de euro. ADS ar fi scazut nejustificat, aproape la jumatate, redeventa pentru terenurile concesionate catre firma Grivco in judetul Giurgiu, detinuta de Dan Voiculescu si ar fi protejat interesele omului de afaceri Stefan Poenaru, in detrimentul holdingului A&S International 2000, intr-un conflict pentru unele terenuri concesionate in Insula Ialomitei.

În 2012 a vrut să ajungă în Ministerul Economiei, când ministru era Lucian Bode, însă nu a stat prea mult deoarece a fost demis rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.