Prin cea mai performantă tehnologie la cel mai competitiv preț, asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța (SNC), a câștigat detașat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru construcția a patru corvete pentru Forțele Navale Române.

Corveta Gowind 2500, oferită de Naval Group și SNC, este echipată cu tehnologie și armament de ultimă generație și va plasa Marina Română la cel mai înalt nivel de echipare în domeniul luptei pe mare.

Corvetele vor fi construite la Șantierul Naval Constanța, în baza unui acord care implică un amplu transfer de tehnologie, care va aduce beneficii întregii industrii navale românești pe termen lung.

Parteneriatul nu se va limita numai la relația exclusivă dintre Naval Group și SNC, ci va implica mai multe companii românești din industria de apărare, care se vor angaja nu numai în construcția corpului platformei, ci și în misiuni de înaltă calificare, cum ar fi integrarea sistemului de lupta și a software-ului central.

Naval Group este prezentă în 18 tări pe patru continente și este unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave de ultimă generație.

Australia a selectat recent Naval Group pentru construcția de submarine în cadrul unui contract istoric de peste 34 de miliarde de dolari. De asemenea, Belgia a ales un consorțiu condus de Naval Group pentru construirea a 12 dragoare.

Cu peste 125 de ani de activitate, Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave militare și comerciale, fiind șantierul din România cu cea mai vastă experientă și cu cele mai multe nave construite. SNC este auditat internațional în privința capabilitătii de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.