HS Timber, una dintre cele mai puternice companii care continuă tradiția prelucrării lemnului în România, și-a făcut o adevărată misiune din a pune oamenii care lucrează în fabricile sale pe primul loc.

HS Timber a investit în unități noi de producție în localități cu tradiție în acest domeniu sau a preluat ce mai rămăsese din mari combinate de prelucrare a lemnului distruse după 1989, cum este cazul celui de la Comănești, județul Bacău, salvând astfel nu doar o capacitate industrială locală, ci și sute de locuri de muncă.

Prezentă în Reci (Covasna), Comănești (Bacău) și Rădăuți (Suceava) și oferind locuri de muncă atât oamenilor din comunitate, cât și multora din localități aflate pe o raza de peste 20 de kilometri, HS Timber reprezintă pentru unii localnici modul în care își câștigă existența de mai bine de un deceniu.

Pentru că aici este o echipă care își înțelege responsabilitatea față de angajați, HS Timber se asigură în permanență că oamenii care lucrează ating cel mai bun nivel profesional, prin cursuri de calificare și de specializare. Mai mult decât un simplu job, acesta unește generații care vin in fabricile HS Timber cu convingerea că munca lor ajută comunitățile locale să păstreze deopotrivă oamenii și tradiția unei activități economice vitale pentru fiecare localitate în parte.

Ca și în celelalte fabrici, departamentul de Resurse Umane de la fabrica HS Baco Panels din Comănești se ghidează după o serie de valori atunci când angajații le intră pe poartă:

„Suntem mereu în căutarea persoanelor potrivite și talentate, pentru a adăuga valoare produselor noastre prin efortul comun depus la locul de muncă. Prioritățile noastre zilnice includ îmbunătățirea continuă a proceselor tehnologice și a performanțelor resursei umane.

Investim timp și resurse în dezvoltarea angajaților noștri, atât pentru creșterea abilităților personale, cât și pentru specializarea lor în domeniul de activitate. Ne străduim să avem angajați mulțumiți – motivați, productivi, deoarece un angajat motivat nu își schimbă locul de muncă.”

Pentru unii angajați, aceasta a fost șansa să revină în țară după o lungă perioadă în străinătate și de a putea fi acum în orașul natal, alături de familie si rude, fără teama lipsurilor materiale.

De exemplu, Adina Dominte s-a întors în România după mulți ani trăiți în Italia, pentru că fabrica HS Baco Panels din Comănești îi asigură stabilitatea financiară și îi oferă confortul și siguranța de care are nevoie.

Preluată în urmă cu 14 ani, fabrica din Comănești este cea mai mare fabrică de panel dintr-o singură locație din lume. Aceasta asigură în prezent peste 700 de locuri de muncă și a beneficiat de-a lungul timpului de investiții de peste 35 de milioane de euro, care practic au dat o nouă șansă industriei locale cu o tradiție remarcabilă.

Grija față de angajați se traduce și prin beneficiile pe care locul de muncă le oferă: transport gratuit asigurat până la fabrică, acces la programe de formare profesională continuă, program de lucru de 8 ore, cu pauză de masă inclusă, asigurare privată de sănătate, asigurare de viață, tichete de masă, bonus de recomandare şi spor de loialitate.

In familia HS Timber, fiecare om este important. Pentru că prin dăruirea lor, oamenii joacă un rol crucial în dezvoltarea afacerii. Iar responsabilitatea față de comunitate este una dintre principalele valori ale companiei. De aceea, oamenii sunt o prioritate, iar munca la cele mai înalte standarde se realizează datorită dedicării lor și a condițiilor de lucru în care se desfășoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*