Un prahovean datorează peste 20.000 de lei statului. Suma provine din cumulul a nouă amenzi primite de-a lungul stării de urgență. Prima dintre sancțiunile financiare a fost acordată pentru că bărbatul nu ar fi completat cum trebuie declarația pe proprie răspundere, scrie Observatornesws.ro.  

Gheorghe Ene, datornicul din Prahova, s-a ales cu 9 amenzi din cauza situației din familie, ce nu îi permite să circule decât alături de toți ai casei: „Am fost să luăm medicamentele recomandate de medic pentru starea de sănătate a soției. Avem și doi copii minori. Neavând bonă, ne-am dus cu toții în oraș să luăm medicamente și alte alimente. Nu trecusem copiii. Mi-a luat declarația și mi-a spus <<de ce n-ai trecut și copiii, bă?>> Dar <<bă>>, nu că <<domnule Ene>>! Mi-a spus <<bă, pleacă de aici, că dacă insiști, te amendez>>”.  

Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne, recunoaște că unele amenzi nu au fost aplicate în mod justificat, deoarece mulți dintre polițiști sunt abia ieșiți de pe băncile școlii: „ Sunt foarte mulţi oameni, foarte mulţi tineri care au făcut doar şase luni Şcoala de Poliţie şi care acum sunt în teren, pentru că am avut nevoie de cadre”.  

Cei care se simt neîndreptățiți pot contesta amenda în termen de 15 zile. Dacă CCR constată că au fost date amenzi în baza unei legi neconstituționale, se poate ajunge în instanță, unde pot fi anulate de către un judecător.

Valoarea amenzilor aplicate depășește 120 de milioane de euro.  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.