HS Timber Group a făcut din prelucrarea sustenabilă a lemnului un standard internațional în materie.

Spre exemplu, tehnologiile de vârf dezvoltate au făcut ca fabrica din Comănești, din județul Bacău, HS Baco Panels, să devină cea mai mare fabrică de panel într-un singur loc din lume. În lanțul de producție de la Comănești, eficiența a fost mereu o prioritate. Cu o investiție de 35 de milioane de euro și 14 ani în care s-a dezvoltat continuu, fabrica și-a triplat capacitatea de producție și și-a dublat forța de muncă.

Aici nu se pierde nimic din cheresteaua care intră pe poarta fabricii. Chiar dacă lemnul de calitate inferioară nu ar putea fi valorificat în alte locuri, acesta se transformă la Comănești în materiale folosite în industria mobilei, a designului interior sau a construcțiilor.

Un alt exemplu al tehnologiilor de vârf de la HS Timber Group, îl reprezintă și Timflow, sistemul de trasabilitate prin GPS, implementat în 2017 ca parte a planului de acțiune pentru un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil.

Cu ajutorul acestuia, compania se asigură că toate transporturile îndeplinesc cerințele Sistemului Due Diligence. Astfel, lemnul nu provine din Parcuri Naționale sau din alte arii protejate. Anul trecut, sistemul Timflow a înregistrat 24.000 de transporturi.

Despre utilitatea acestuia în țara noastră, Adrian Lucan, managerul Departamentului de Control și Certificare a Lanțului de Aprovizionare la HS Timber, explică: „Timflow a pus bazele pentru urmărirea eficientă a lemnului și suntem mândri că această soluție are succes în România. Transparența crește încrederea, în special în țările cu risc ridicat.”

Un alt pilon pe care HS Timber Group se axează prin intermediul tehnologiilor folosite îl reprezintă producerea energiei verzi. În acest sens, parcul fotovoltaic de la fabrica de panel HS Baco Panels din Comănești este exemplul perfect al implicării în eficiență energetică.

„Este foarte important pentru întreg lanțul nostru de producție să utilizăm eficient energia si resursele cu care lucrăm. Ca să ne atingem țintele în materie de sustenabilitate, investim în unitățile noastre de producție utilaje, echipamente și vehicule de ultimă generație,” spune directorul HS Baco Panels, Alexandru Agache.

Prin investiții constante în echipamente, utilaje și oameni, HS Timber Group a reușit să facă o schimbare reală în comunitățile în care activează și să contribuie într-un mod sănătos la dezvoltarea industriei de prelucrare a lemnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*