Instagram nu a reușit să elimine comentariile abuzive care vizează femeile din politică, potențiale candidate pentru alegerile din SUA din 2024, potrivit unui raport al „Center for Countering Digital Hate” (CCDH), o organizație non-profit care luptă pentru a combate ura în mediul digital.

Raportul a analizat peste 500.000 de comentarii făcute la postările de pe Instagram-ul a zece politiciene democrate și republicane. Printre aceste se enumeră senatoarea Elizabeth Warren, fosta președintă a Camerei Nancy Pelosi, vicepreședinta și candidata la președinție Kamala Harris, senatoarea Marsha Blackburn și reprezentanta Marjorie Taylor Greene.

CCDH a semnalat peste 20.000 de comentarii ca fiind „toxice”, dintre care 1.000 conțineau abuzuri sexiste și rasiste, precum și amenințări cu moartea și viol. Instagram a lăsat până la 93% din comentariile abuzive chiar și după încălcarea standardelor platformei.

Ca răspuns la raport, Instagram (Meta) a transmis că are instrumente pentru a controla comentariile la postările utilizatorilor, inclusiv filtrarea comentariilor, a frazelor sau a emoji-urilor jignitoare.

„Vom examina raportul CCDH și vom lua măsuri cu privire la orice conținut care încalcă politicile noastre”, a declarat Cindy Southworth, șefa pentru siguranța femeilor la Meta.

În analiza alegerilor din SUA, din 2020, raportul CCDH a constatat că femeile de culoare au mai multe șanse să fie ținta abuzurilor sexiste și rasiste, prezintă Reuters.

Creșterea abuzului online împotriva femeilor din politiciă a atras critici din partea grupurilor de advocacy. De asemenea, modul în care algoritmii de pe rețelele de socializare prioritizează conținutul emoțional și implicarea utilizatorilor, poate amplifica din neatenție acest abuz, o caracteristică pe care politicienii o folosesc adesea pentru a crește aceste implicări.

Este subliniat rolul pe care platformele de social media și algoritmii acestora îl joacă în propagarea abuzului online, o problemă care se extinde dincolo de sfera politică și afectează milioane de utilizatori din întreaga lume.

Raportul a îndemnat platformele de social media să-și impună regulile de siguranță în mod mai eficient și să ia măsuri decisive împotriva abuzului online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*