Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis marți, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, documentația pentru licitația necesară construcției Lotului 4 al drumului de mare viteză Craiova – Târgu-Jiu, cu o lungime de 22,92 km.

„Construcţia celui de-al patrulea Lot al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu intră în linie dreaptă! CNAIR a transmis astăzi, la ANAP, documentaţia pentru licitaţia necesară construcţiei Lotului 4, în lungime de 22,92 km. Acest lot face translaţia dintre profilul de autostradă (51 km, între Craiova şi Filiaşi) şi cel de drum expres (59 km, între Filiaşi şi Târgu Jiu)”, a scris ministrul Transporturilor pe Facebook.

Grindeanu a explicat că Lotul 4 va fi compus din 5,10 km la profil de autostradă și 17,82 km la profil de drum expres, iar pe traseul lui vor fi construite inclusiv 23 de poduri, pasaje și podețe, două spații de servicii tip S3 și două parcări de scurtă durată (toate cu stații de încărcare pentru autoturismele electrice) și un nod rutier la Țânțărei care va asigura conexiunea cu DN66.

„Lotul 4 trebuie realizat în 34 de luni (10 luni proiectare şi 24 de luni execuţie). După validarea documentaţiei, CNAIR va publica Anunţul de Participare în cadrul căruia se va stabili şi data de depunere a ofertelor. Construcţia drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu (110 km) este finanţată prin PT 2021-2027, iar proiectul este împărţit în 6 loturi. Pentru 4 dintre acestea documentaţiile au fost transmise deja la ANAP spre validare”, a mai adăugat ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*