Naval Group și Serviciul de Suport al Flotei Franceze au semnat un contract pentru întreținerea operațională a submarinelor nucleare de atac (SSN) ale Marinei Franceze. Contractul, care este în vigoare timp de trei ani și valorează câteva sute de milioane de euro, include întreținerea operațională a submarinelor de tip Rubis sia celor din clasa Suffren și toate serviciile conexe: inginerie, întreținere scule și piese de schimb, gestionarea stocului de piese de schimb, platforme de instruire și întreținerea instalațiilor nucleare necesare pentru întreținerea operațională (MCO) a submarinelor.

Contractul a intrat în vigoare la începutul lunii iulie și reunește toate activitățile de întreținere de rutină esențiale pentru disponibilitatea tehnică a submarinelor nucleare de atac.

Acest acord va include mai mulți parteneri ai Naval Group, pentru furnizarea de echipamente strategice (TechnicAtome, Thales, Safran), companii din industrială locală și peste cinci sute de angajați ai Naval Group cu sediul în mai multe localități din Franța.

Acest contract face parte dintr-o fază de tranziție între retragerea treptată din serviciul activ a SSN-urilor din clasa Rubis și sosirea noii generații SSN din clasa Suffren. Scopul este ca Naval Group să efectueze operațiuni de întreținere pentru aceste două tipuri de SSN care au tehnologii și cerințe diferite. Infrastructurile bazei navale din Toulon se află în prezent într-o fază de modernizare pentru a se adapta la această schimbare generațională a submarinelor.

„Aș dori să mulțumesc Marinei Franceze, care și-a pus din nou încrederea în noi. Naval Group se angajează să lucreze alături de clienții săi zilnic și pe termen lung pentru a asigura cea mai bună disponibilitate operațională posibilă a navelor sale”, a declarat Vincent Martinot-Largarde, Vicepreședintele Executiv pentru Servicii al companiei. „Serviciul și performanțele tehnice se află în centrul acestui contract. Naval Group garantează Marinei Franceze un nivel ridicat de siguranță și securitate, precum și o capacitate puternică de asistență tehnică. Prin acest contract, grupul este obligat, de asemenea, să asigure disponibilitatea sistemelor critice ale navelor”, a adăugat acesta.

În România, asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța, câștigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Naval Group și Șantierul Naval Constanța sunt pregătite să livreze marinei militare cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.

Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.

Corveta Gowind 2500, cu care Naval Group și SNC s-au situat pe primul loc în evaluările specialiștilor MApN, oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, fiind echipată cu sisteme performante de apărare anti-aeriană, la suprafață și anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei Setis®.

Gowind a fost dezvoltată conform cu cele mai noi progrese tehnologice dezvoltate de Naval Group pentru fregatele mari, pentru a anticipa și îndeplini cerințele operaționale viitoare. Corveta Gowind este deja testată pe mare de Marina Egipteană, care este dotata cu patrunave de luptă construite în parterneriat cu Naval Group. Primă navă a fost construită în Franța în doar 38 de luni, iar restul seriei a fost construit cu succes în Egipt, în baza unui amplu program de transfer de tehnologie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*